Nu känns det verkligen som att tiden springer iväg. April månad är snart slut och vi tittar in i vårmånaden maj. Vi i Jämtland har ju haft lite vårkänning ett tag då det dels var lite snö i vinter samt att plusgraderna kom tidigt. Sen har naturen slagit tillbaka lite och vi har haft minusgrader rätt många nätter. Men nu har det nog vänt igen och plusgraderna är tillbaka. Därför tittar vi in mot veckomatsedel vecka 18.
Måndag och Meatfree Monday
Vegetarisk måndag och jag måste få tipsa om förra veckans Zucchinifritters med fetaost. Jag tyckte att de var jättegoda och slukade min portion i ett svep och min svärmor blev också överförtjust i dem, när hon provade några dagar senare. Att äta vegetariskt är nog mest en vanesak och att man har ett öppet sinne för nya smaker. Jag blir så less på gamla stofiler som har inställningen ”jag måste äta kött för att bli ordentligt mätt”. De har förmodligen inte ens vågat prova leva på en vegetarisk kost några dagar.

Tisdag och korv
Jag tänker att vi fortsätter det vegetariska spåret och då bjuder jag på en Halloumikorv i bröd. Det är alltså ingen korv alls, utan en stav halloumi som är panerad och lagd i ett bröd. Sen använder jag inte Halloumi från Cypern längre, då de använder mest antibiotika i hela Europa till sina djur – utan jag brukar använda svensk grillost istället (Sverige är det land som använder minst antibiotika, läs mera hos Från Sverige).

Onsdag och fisk
Om du vill fortsätta det vegetariska spåret, så tipsade jag om Mannagrynsfisk med romsås för någon vecka sedan, och den är riktigt god! Testa den någon gång! Men på onsdag är det valborgsmässoafton, så kanske kan det passa med en tonfisktartar med soja- och chilimajonnäs? Jätte-jättegod!


Torsdag och sallad
Jag har kört Torsdag och soppa under hela våren, men visst börjar det bli läge för sallader istället? Jag börjar med den bästa sallad jag vet, nämligen årets första Ceasarsallad. Det måste dock vara hemmagjord dressing, för det är dressingen som gör jobbet. Enkelt (man kan ta det man har hemma och som man gillar) och otroligt gott!

Fredag och fredagsmys
Ett fredagsmys till middag som jag verkligen gillar är denna tallrik med Yoghurt och stekt ägg, serverat med smörstekt surdegsbröd. Det låter banalt och alldeles för lite mat, men tro mig. Det är så gott och mättande.
