Sommarens bästa smoothie

-

Sommarens bästa smoothie var att göra smoothie med vattenmelon som bas. Oftast tar jag den frukt jag ändå har hemma och mixar ner, ibland även spenatblad, och alla varianter jag provat är goda! Ifall det är förkylningstider, testa även att mixa ner en liten bit ingefära (testa med små bitar tills du hittar lagom styrka) tillsammans med ännu mera citron och en matsked honung. Gott gott och det känns så otroligt nyttigt och lyxigt att få en vitaminboost snabbt och enkelt.

Jag gjorde en annan vattenmelonsmoothie tidigare i sommar, men alla är goda, så testa dig fram till vad du gillar! Kommentera gärna vilken smoothie som du tycker är Sommarens bästa smoothie. Kan vi utse en vinnare för sommaren 2017? Så här gjorde jag den här gången:

½ vattenmelon
1 banan
Frusen mango
Citronsaft
ev is

Dela melonen i mindre bitar och lägg ner fruktköttet i din mixer, pilla loss ev kärnor. Kör mixern tills melonbitarna bara är saft och lägg sedan ner den andra frukten. Kör mixern tills allt är söndermixat och flytande utan bitar. Häll upp på snygga glas och ställ dem i kylen för att bli kalla, jag tycker att alla smoothies är godare kalla. Tack vare att använda frusna mangobitar, så blir din smoothie helt ok redan från start, men ifall man gör många åt gången, så ställ dem i kylen tills du vill dricka upp dem. Att ha dem i kylen till dagen efter funkar alldeles utmärkt och är ett perfekt färdigt mellis till alla hungriga/sugna barn som tittar in i kylen. Tips!

Sommarens bästa smoothie

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar