Torskpaket med bacon

-

Fisk äter väl alla för lite av egentligen? Jag vill gärna äta fisk både en och två gånger i veckan, men ärligt talat så blir det längre mellan gångerna rätt ofta. Men skam den som ger sig. Det roliga är dessutom att prova nya recept. Torskpaket med bacon låter lite lagom märkligt som bara måste provas, och jag fick samtidigt till den där eftertraktade fiskmiddagen. Det är en del att förbereda, men har man väl gjort det, så går maträtten fort att svänga ihop. Jag har hittat receptet hos 56kilo och i princip kopierat det. Här kommer en middag för 2-3 personer:

400 g torskfilé
½-1 liten aubergine
200 g körsbärstomater
150 g champinjoner
1 gul lök
1 paket bacon
salt, peppar
1/2 citron, saften
smör
2 handfulla riven ost, jag hade riven cheddarost
1 dl klippt dill
2 stora ark aluminiumfolie

Ta fram fisken så den hinner tina samt salta och peppra den. Sätt ugnen på 250 gr.

Skär champinjonerna i mindre bitar, finhacka löken och fräs detta i smör i stekpanna. Skär baconet i bitar och stek knaprigt. Tärna aubergine och halvera körsbärstomaterna. Lägg detta på två ark folie.

Torskpaket med bacon

Dela torsken i två delar och lägg fisken ovanpå grönsakerna. Pressa citron över fisken, hyvla en skiva smör med osthyvel ovanpå (eller ta på flytande smör), strö ost över och toppa med dill och bacon. Förslut paketet och sätt in i ugnen i ca 15-18 minuter.

Låt fiskpaketen stå en stund. Lägg upp ditt torskpaket med bacon i en djuptallrik och servera. God fiskmiddag som var lite stor åt mig, så jag åt drygt hälften till middag, resten blev matlåda.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar