Tacospagetti

-

Jag är inne på spåret kylskåpstömning just nu, då jag och min sambo Daniel ska åka söderut på vår semester. Då blir det lite släng-ihop-middagar, vilka Daniel brukar uppskatta väldigt mycket, då de i princip alltid blir bra. Därför hittade jag på en tacospagetti häromdagen, där jag blandade ner det jag hade hemma. Denna tacospagetti funkar dessutom väldigt bra i matlådan, så man kan göra en stor sats på en gång. Jag har inte satt några mängder nedan, utan tog av det jag hade hemma.

Spagetti
Tacofärs
Tacosalsa (ni har säkert en halv burk ståendes från senaste tacomiddagen)
Dream mandelmjölk (som jag fick med i min Kökets box i april)
Ev lite vetemjöl som förtjockning
Soltorkade tomater i olja
Ev salt
Peppar

Till servering:
Ugnsbakade rödbetor *
Fetaost i marinad
Valfri sallad

Sätt igång en kastrull med pastavatten och koka din spagetti. Under tiden lägger du tacofärs i en stekpanna, häller ner lite tacosalsa och grädde/creme fraiche/Dream mandelmjölk och låter puttra en liten stund. Smaksätt med hackade soltorkade tomater samt peppar, ev salt.

Häll av spagettin och blanda ner din krämiga tacofärs, rör runt och häll upp på ett snyggt fat samt toppa med riven ost och svartpeppar. Jag hade en laddning ugnsbakade rödbetor att servera på sidan, och de toppade jag med fetaost i marinad. Jag hade också lite vanlig sallad och tomater.

Tacospagetti

En resträtt där jag blev av med många små slattar från kylskåpet men en middag som smakade väldigt bra utomhus i sommarsolen. Funkade också dagen efter i min matlåda.

* Ugnsbakade rödbetor gör du genom att skala av skalet (ta på plasthandskar om du inte vill bli röd om händerna), skära rödbetorna i klyftor och lägga dem i en smord ugnsfast form. Salt och peppar. Sätt in i ugnen 200 grader till rödbetorna är lite skrumpna, det brukar ta nästan 1h. Ta ut formen då och då och rör omkring, samt provstick för att känna när de är mjuka.

En bra tanke ifall du gillar rödbetor, är att din urin kan bli rödfärgad dagen efter. Det är alltså ingen fara, utan bara rödbetans färg som gått igenom kroppen.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar