Januari 2019

-

En ny månadssammanfattning och den här gången hängde jag inte riktigt med på att det redan hade gått en hel månad. Daniel berättade sina siffror och då gick det upp ett ljus för mig. Ja just det, det är ju den sista januari idag (tänkte jag igår kväll alltså). Januari 2019 har varit en ovanligt lugn månad i mitt liv men desto mera aktiv i bloggen. Jag bloggade ett inlägg varje dag under månaden vilket är otroligt bra jobbat. Hoppas att ni också uppskattar de täta uppdateringarna.

De toppande inläggen skiljer sig en hel del från tidigare toppnoteringar vilket är roligt. Det motiverar mig att fortsätta blogga och ge er tips kring matlagning och bakning. Månadens toppinlägg var mitt inlägg om Billigare januari. Att beställa mat från Matsmart och på så sätt rädda både sin egen plånbok och rädda väldigt mycket matsvinn. Siffrorna från Matsmart var att vi tillsammans räddade 3218 TON mat under 2018. Fantastiska siffror!

Billigare januari

Även min fantastiska AfterEight-kladdkaka drog in väldigt bra siffror under januari och det förstår jag. En väldigt god kaka som dessutom är otroligt snygg att servera!

AfterEight-kladdkaka

Andra inlägg som jag gärna pushar för en gång till, är tex min salami- och brieostpaj. Smaker som gifter sig med varandra och skapar en väldigt god bjudrätt vilken helg som helst. Otroligt god matlåda ifall det blir något över.

Salami och brieostpaj

Även mitt inlägg om rostad blomkål vill jag lyfta ännu en gång. Min kollega som jag tipsade om receptet har lagat blomkålen både en och två gånger då det är så gott!

Rostad blomkål med hemmagjord majonäs

Och inte att förglömma, det yakinikukött jag lagade januaris sista dagar. Jag gjorde en laddning kött och lagade yakiniku sushi ena dagen och yakinikumiddag en annan dag.

Yakinikumiddag

Som efterrätt vill jag lyfta vår nyårsefterrätt, en Trifle med saffranssockerkaka och Cointreau. Otroligt gott och väldigt passande på nyår.

Sista kvällen innan januari 2019

trifle-med-saffranssockerkaka

En god vintrig drink har vi också hunnit med, en Amarula Tiramisu Cocktail som var väldigt god!

Amarula Tiramisu Cocktail

Höjdpunkterna från Marias mat under januari 2019. Vad hade ni för höjdpunkter? Bloggar ni själva? Kommentera gärna så jag får veta lite mera om er läsare!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar