November 2019

-

Så var den faktiskt över, den kanske tråkigaste månaden på hela året. Min dotter Alva fyller iof år i början och min bror Erik på andra halvan, men i övrigt känns månaden bara mörk och kall. November 2019 går över i december, då ljuset vänder åter tack vare alla juleljus.

En viktig händelse har hänt bloggen under november och det är att jag har börjat använda ett fotoredigeringsprogram för mina bilder. Den största förändringen för er är kanske att ni ser min vattenstämpel längst ner på bilden. I övrigt tänker jag att det bara ska ha blivit lite bättre bilder, men kanske inget som en lägger märke till.

Blogginlägg november 2019

Förstaplatsen i november 2019 togs av ugnspannkaka med keso. En god vardagsmiddag där keso bidrar med mera protein och lite mera mättnad. En väldigt bra rätt att stödja sig på i november.

Ett inlägg som drog in nästan lika många visningar och alltså kom på andra plats, var mina leopardkakor. Otroligt snygga kakor som också smakade väldigt gott. Mitt bästa tips till alla kalas under året.

Leopardkakor

Andra goda inlägg från november 2019

Andra rätter som inte fått de antal visningar som de har rätt till och som jag vill pusha lite extra för är bland annat de här:

En väldigt god lövbiffsgratäng med ädelost satt som ett smäck både till middag och i matlådan.

Lövbiffsgratäng

En annan bjudrätt var min rätt rökt fläskytterfilé med dragon- och vitlökssås. Riktigt gott och tallrikarna skrapades rena.

Rökt fläskytterfilé med dragon- och vitlökssås

Så även mina köttfärsbiffar med trattkantarellsås. En bjudmiddag då allt tog slut och allas tallrikar återigen var skrapade.

Ostfyllda köttfärsbiffar

Apropå trattkantareller så måste jag också få pusha för min trattkantarellcarbonara. En otroligt god pasta som jag skulle kunna äta varje vecka.

Trattkantarellcarbonara

En vegetarisk middag till och det är mina kesobiffar. Under november 2019 gjorde jag dem med soltorkad tomat och brieost, vilket var en väldigt god variant. Titta in i inlägget, så har jag länkat till andra smaksättningar.

Kesobiffar med soltorkad tomat och brieost

Något sött?

Lite godsaker har jag också gjort under november och till en start blev det morotskakecheesecake med apelsincurd. Och ja, den var så god som den ser ut!

Morotskakecheesecake

En annan otroligt god efterrätt är min frusna cheesecake med pepparkakor och polkagrisar. Åh, jag blir sugen på efterrätt bara för att jag sitter och skriver, så gott är det.

cheesecake med pepparkakor och polkagrisar

Jag avslutar min samling för november månad med en julgodis. Brynt smörkola är så magiskt gott, och jag måste nog koka en omgång till innan julen är över för i år.

Brynt smörkola

Årets matupplevelse

Ett annat inlägg som är värt att berätta om igen, är mitt inlägg om Gastro Natur. Min helt fantastiska kväll i Limstensgruvorna utanför Örebro var inte bara månadens, utan årets upplevelse i matväg.

Limstensgruvorna

Brukar ni titta i backspegeln någon gång? Titta igenom månaden som har varit och dra era reflektioner? Vad har varit bra och vad har varit mindre bra? Vad skulle jag kunna göra (ännu) bättre nästa gång? Det är nyttigt att tänka bakåt någon gång emellanåt och försöka lära av sina egna misstag och ta vara på de framgångar en nått.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelMjuk pepparkaka
Nästa artikelCheesecakecookies

Kommentera