Burgardagen temadag

-

Idag är det faktiskt internationella burgardagen som en temadag och det klart att vi ska fira det! Burgare kan vara så mycket mera än bara en bit kött mellan två bröd och jag har utforskat ämnet en del. Här är mina favoriter (utan inbördes ordning):

Kycklingburgare med currydressing är godare än det kanske låter. Jag slukade burgaren i ett nafs och njöt också av sötpotatisstrips på sidan. Det enda negativa jag kan komma på, är att de är kladdigt att hantera innan burgaren kommer i stekpannan.

Kycklingburgare med currydressing

En annan väldigt god burgare är min ölfriterade halloumiburgare. Och bli inte rädda för att det står ölfriterad – det smakar inte alls öl (då hade jag själv inte tyckt om den).

Panerade halloumiburgare

En annan vegetarisk burgare är mina valnötsburgare med getostdressing. Jag tycker otroligt mycket om getost i alla former som jag smakat, så den här var ganska given att den skulle bli god.

Valnötsburgare med getostdressing

Om vi pratar burgare så tycker jag också att vi ska nämna Parisare. Det är en burgare med en god skiva korv i mitten. Jag tror att den är vanligast i Norrland, men om ni inte har provat, så gör det!

Augusti 2019

En annan typ av burgare (och nej, jag förstår att det inte är samma – men ändå en rolig grej), är att njuta av Strassburgare idag. En klassisk kaka som kanske kan få bli avslutning till någon annan middagsburgare?

Strassburgare
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar