Jag följer en kille som heter Pontus Karen som bott i Östersund och jobbat som kock. Jag har för mig att han låg bakom vår väldigt goda julmiddag på restaurang Nummer Ett förra året. Nu har han och hans familj flyttat till Funäsdalen men han gör en del spännande mat. Igår fick jag inspiration av hans kycklingpasta men gjorde om lite med hjälp av Saga och fick till en jordnötskycklingpasta med mozzarella. Yummie en helt vanlig tisdag.
För 2-3 personer:
Valfri pasta för 2-3 personer
2 bitar kycklinginnerfilé (kanske lite, men jag äter mindre och mindre kött. Bara att lägga till ifall du vill ha mera)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 10 cocktailtomater
1 msk jordnötssmör
1 tsk torkad timjan
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
2 dl grädde
1 msk soja
Salt och peppar
Till servering:
Riven parmesan
1 mozzarella delad på 2-3 tallrikar
Olivolja
Cocktailtomater
Sätt igång en pastakastrull. Skär kycklingen i mindre munsbitar, hacka lök och vitlök. Fräs i en stekpanna och skär några cocktailtomater i kvartar. Stek även dem och fyll på med jordnötssmör och kryddor. Låt steka någon minut till.
Fyll på med grädde och soja och låt puttra tills pastan är klar. Häll av pastan och blanda ner den i jordnötskycklingsåsen. Blanda runt så pastan täcks och smaka av med salt och peppar.
Ta fram fina tallrikar och lägg upp din portion, toppa med riven parmesan. Bryt itu en mozzarella och lägg i mitten. Ringla olivolja över och dela några cocktailtomater som du sprider ut snyggt. Voila! Min jordnötskycklingpasta med mozzarella är serverad!