Kycklingfärsbiffar i tortillabröd

-

Åh så härligt väder vi har haft idag! Först var vi iväg till Lon i Bällsta då de körde kombinerat Loppis och café. Faktiskt så mycket folk att vi hoppade över cafédelen denna gång. Vi hade goda Silviakakor hemma, så vi kunde ta fikat där istället. Väl hemma tog Saga och jag fram det partytält jag köpte i veckan och skulle prova resa det för första gången. Det tog sin tid utan bruksanvisning men till slut knäckte Daniel nöten. Saga jublade, då partytältet är till hennes champagnefrukost. Efter en full dag, så gjorde jag enkla kycklingfärsbiffar i tortillabröd. Riktigt god söndagsmiddag!

500 g kycklingfärs
100-150 g fetaost
0,5-1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg
Paprikapulver
Timjan (eller oregano – ta vad du gillar och har hemma)
Pressad saft från 0,5 citron
Salt & peppar
Panko

Finhacka rödlök och vitlök och blanda med ägget. Rör ner kycklingfärsen och även smulad fetaost. Smaksätt med paprikapulver, timjan, citron samt salt & peppar.

Forma kycklingfärsbiffar och rulla dem i panko. Stek biffarna i stekpannan och i lite mera olja (jag täckte botten med olja), så de får en lite friterad yta. Vänd och stek/fritera på andra sidan. Skär ett snitt genom en av biffarna för att se så de är genomstekta (det går också att mäta temperaturen med en termometer. Den ska då visa 70 grader).

Kycklingfärsbiffar i tortillabröd

Servera dina kycklingfärsbiffar i tortillabröd tillsammans med sallad, gurka, tomater, ev avokado och vitlökssås * (tillsätt ev lite curry i vitlökssåsen) precis som om det vore en taco. Riktigt saftiga och goda biffar som gjorde sig utmärkt i tortillabröden.

Kycklingfärsbiffar i tortillabröd

* Vitlökssås
1 dl creme fraiche
Ev lite mjölk för att tunna ut creme fraichen
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
en gnutta socker

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar