Juli 2023

-

Juli 2023 har precis passerat och vi tittar fram emot augusti 2023. Som vanligt har månaden bara swishat iväg men jag ska titta tillbaka i backspegeln lite snabbt innan jag stänger dörren och tittar genom framrutan istället.

Det har hänt spännande saker under juli månad, den viktigaste vill jag inte riktigt avslöja ännu. Nu går säkert era tankar wild & crazy känner jag, så jag får väl i alla fall avslöja att det har med jobb att göra. Inget annat.

Juli månad innebar även att vi köpte loss vår lägenhet i Funäsdalen från konkursförvaltaren, så nu är lägenheten faktiskt vår! Slutsamrådet med kommunen ska ske den 18:e augusti och om det blir godkänt (Håll tummarna!) så får vi flytta in. Daniel och jag har precis varit några dagar och städat, skruvat och fixat i området, för att få koll på alla grejor som finns och alla grejor som vi måste köpa in. Vi har samarbetat med några och nu när vi lämnade så kom det några andra av oss köpare beredda att hugga in. Så tidsplanen borde funka!

Men backspegeln gällande bloggen då? Jag har haft ännu en månad med helt otroligt fina siffror och jag är såå glad för er alla! Vad kul att ni hittat till mig och att ni fortsätter läsa. All kärlek till er!

Nummer ett i juli 2023

Vinnaren i juli 2023 är min enkla upp- och nervända rabarberpaj. Så enkel och så god så jag hoppas att ni alla provar den medan det finns rabarber. Skulle ni inte gilla rabarber så finns nästan samma fast med äpplen istället. Den är lika god den!

Enkel upp- och nervänd rabarberpaj

Nummer två i juli 2023

Jag vill också tipsa om nummer två i juli månad. Det är en smidig hamburgertacos i tortillabröd som går att smaksätta lite som man vill och jag kan nästan lova att alla kommer att älska den. Sommarlovslediga barn som kommer in med grönska på knäna och som kan hugga en lunch och äta med händerna. Perfekt!

Hamburgertacos i tortillabröd

Andra goda rätter från juli 2023

Andra goda rätter från juli månad som kanske inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Jag gjorde både en Ruccolapaj med fetaost och mozzarella (älska ost!) som fungerar både som vardagsmiddag mitt i veckan till en fredagsmys-middag. Vi åt den i fredags för att fira att Daniel gick på semester.

Ruccolapaj med fetaost och mozzarella

Även Salsicciapastan med haricot verts är värd att nämna igen. En riktigt god pasta funkar både till vardags och till fest, funkar alldeles utmärkt i matlådan dessutom.

Salsicciapasta med haricot verts

Lite mindre rätter

Tilltugg och snacks kan vara ett av det godaste som finns! Då och då brukar jag prioritera förrätt framför efterrätt ifall vi är ute på restaurang, då jag ofta gillar förrätterna bättre. Ett par exempel som jag lagat är Broccolisnacks med jalapeñomajonnäs – så gott! Och ett helt perfekt tilltugg då svenska broccoli börjar komma ut i handeln. Låt oss stödja svenska bönder!

Broccolisnacks som drinktilltugg

Även Pinsa måste jag nämna som tilltugg. En blandning mellan pizza och focaccia enligt dem själva och jag kan bara intyga att min Pinsa blev jättegod! Jag valde att göra en vit pizza med creme fraiche och mozzarella i botten och sen toppa med lufttorkad skinka och färsk basilika. Mums!

Pinsa som matigt tilltugg

Söta recept

Men såklart finns det söta recept som jag också vill promota lite extra. Mina Rabarberkladdkakemuffins blev min granne förtjust i och bjöd hela släkten på. Och min Jordgubbspannacotta med jordgubbsspegel var sommarkänsla fullt ut!

En drink också

En drink vill jag också tipsa om. Namnet Strandbaren passar ju alldeles utmärkt mitt i sommarSverige och att få sippa på utomhus i värmen. En drink jag definitivt vill dricka igen!

Strandbaren som fredagsdrink

Ett par resetips också

Nu skulle vi egentligen kunna stänga matmånaden juli 2023 men jag känner att jag vill ge ett par resetips också. Först till fantastiskt fridfulla Fjällnäs, med renar utanför huset, där Saga jobbar som kock. Ett underbart skönt ställe där jag lätt skulle kunna spendera många dagar varje år.

Fantastiskt fridfulla Fjällnäs

Mitt sista tips får bli Taittinger champagebar i Järvsö. Det var självaste Wladimir Taittinger (en av två bröder som äger Taittinger) som flyttade till Järvsö och såklart ville att det skulle finnas en champagnebar där han lever större delen av året. De andra Taittinger-champagnebarerna ligger i London, Paris och i New York, så Järvsö har fint sällskap bland champagnebarerna i världen.

Champagneprovning hos Taittinger

Nu stänger vi månaden juli 2023 och tittar framåt istället. Jag ser fram emot några veckors semester tillsammans med Daniel och förhoppningsvis få godkänt på vårt slutsamråd den 18:e augusti, så vi äntligen kan börja bo i Funäsdalen. Jag längtar så mycket efter vårt fritidsboende och den kamin som jag ska elda i.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar