Pasta Carbonara med kycklingfärs och brysselkål

-

Fredagsmiddagstips! Att sno ihop en typ pasta Carbonara med kycklingfärs och brysselkål till middag. Ställ fram ett stort fat mitt på bordet så alla får ta för sig. Servera ev med något gott bröd på sidan, mina tjejer älskar tex vitlöksbröd och skulle nog kunna äta det varje dag.

Den här gången plockade jag ihop lite ingredienser som jag trodde skulle vara gott tillsammans och som behövde göras slut på. Och det är kanske de bästa vardagsmiddagarna? När en tar det en har hemma, det blir gott och det också räcker till lunch dagen efter. Perfekt!

Det är inte svårt att tillaga, men då rätten har ett namn så känns det genast mera fint tycker jag. Jag har gjort några olika carbonaror och du hittar mitt arkiv här.

Spagetti för fyra personer (jag tog spagetti från senaste Smakboxen)
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
400 g kycklingfärs
Smör till stekpannan
2 små paprikor (eller en stor)
1/2 zucchini
7-8 överblivna brysselkål
1 1/2 dl grädde
1 bit ädelost
Riven parmesan
Salt och peppar
Kryddmix Pinklish

Sätt igång en pastakastrull och hacka lök samt vitlök. Lägg ner löken och kycklingfärsen i en smord stekpanna, dela sönder kycklingfärsen till småbitar. Låt fräsa medan du hackar paprika och zucchini i mindre bitar. Tillsätt paprika och zucchini och fräs någon minut till. Häll på grädde och låt koka upp.

När pastan kokat, häll av pastavattnet och lägg ner spagettin i stekpannan och stäng i samma veva av plattan. Rör om så pastan blandas med kycklingfärsen och smaksätt hela pannan med salt & peppar. Jag hade även i kryddmixen Pinklish som jag fått i en Smakbox.

Häll upp hela pastan i en snygg stor skål/fat. Dela din ädelost i mindre bitar och dekorera pastan genom att lägga ut här och där. Mina brysselkål var också tillagade sedan tidigare, så jag delade dem i mindre bitar och la ner – både ädelost och brysselkål behöver bara bli varma. Middagen är serverad!

Pasta Carbonara med kycklingfärs och brysselkål
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera