Jag fyller 46 år

-

Så kom då dagen då jag fyller 46 år. Ingen fara på taket, jag har ingen åldersångest. Jag tycker hela tiden att jag är lagom, på många sätt. Lagom gammal, lagom ung, lagom lång, lagom kort, lagom snål, lagom generös osv osv. Det är en väldigt skön inställning till livet enligt mig.

Men att fylla år gör också att jag vill titta tillbaka, vad är det som har hänt senaste året? Jag gör en titt i backspegeln varje månad gällande bloggen, men brukar nöja mig med en årlig backspegel i mitt vanliga liv.

Golfresa till Portugal

Strax efter min förra födelsedag så åkte vi till Portugal för att spela golf en vecka. En skön vecka med svensk sommarvärme och fina golfbanor. Vi besökte också Cathinka under vår golf-vilodag och hon tog ut oss på en roadtrip så vi fick se mycket mera av Algarvekusten. En väldigt härlig dag! Jag älskar att få umgås med locals och få se lite mera bakom kulisserna och även få se juvelerna direkt.

Jul och nyår firades på hemmaplan, inget märkvärdigt egentligen. Hela december brukar vara bloggens högsäsong, så jag vill verkligen leverera just den månaden.

Nytt år 2022

Nytt år 2022 och vi visste redan på nyårsafton att det skulle bli ett spännande år! Dels så visste vi att vi med största sannolikhet skulle få göra vår Kilimanjaro-expedition. Bara att hålla tummarna för att Covid-19 (eller någon ny pandemi) inte skulle förskjuta resan ytterligare en gång. Vi lyckades alldeles utmärkt med resan och ni kommer att kunna läsa allt under taggen Kilimanjaro.

Daniel Maria Uhuru Peak

Dels så ska vi få nyckeln till vår lägenhet i Funäsdalen. En lägenhet som byggs och färdigställs i detta nu och i mitten av december får vi flytta in. Det var planerat i början av november, men efter ytterligare en försening så är det nu spikat både dag och tid. Så spännande att få öppna dörren och kliva in första gången! Ni kommer att kunna följa våra äventyr under Funäsdalen.

Lägenhet Viste Funäsdalen
Bild lånad från Ortalis

Tåg mellan Milano och Paris

I mitten av februari flög vi ner till Milano för att få möjlighet att åka med Trenitalia och tåget Frecciarossa Mile. Ett tåg som kör söder om Alperna men också med maxhastigheten 300 km/h. Otroligt häftigt att susa fram över de franska slätterna i snabb fart utan att knappt märka det. Väldigt fina tåg som inte gnisslade utan bara flög fram.

TrenItalia Modane

Nytt vardagsrum

Vårvintern kom till Jämtland och förutom att njuta av magiskt vinterväder utomhus, så körde vi projektet: Nytt vardagsrum. En ”låda” i taket med spottar och ledlist, en fondvägg med fototapet med matchande färg på övriga väggar samt ny soffa och fotölj. Riktigt nice blev det och vardagsrummet är en ny favorit!

Nytt vardagsrum

RunStreak 2 år

Det blev den sista april och vi firade RunStreak 2 år. Tänk att vi sprungit minst 1,61 km varje dag i 730 dagar på raken. Så häftigt! Vi firade genom att springa i de blommande körsbärsblommorna i Kungsträdgården och sen gå ut och äta på Markus Aujaley’s restaurang Tegelbacken. Såå gott och helt rätt sätt att fira vår 2-års dag!

Besökte Tallbergsbroarna

En av mina sommarönskningar var att besöka Tallbergsbroarna. Det är tre stycken järnvägsbroar som ligger alldeles intill varandra, inte långt från Lögdeå där jag är uppväxt. Kombinerades såklart med att besöka mina bröder.

Semester 2022

Semester på västkusten blev det även i år. En vecka i Göteborg, en helg på Bjärehalvön och såklart några dagar hos Daniels föräldrar i Trollhättan.

Bro Hof golfbana

Daniels julklapp till mig bar av stapeln första helgen i augusti. En tävling på Bro Hof golfbana var en mycket vacker upplevelse och vi båda spelade faktiskt väldigt bra. Kul!

Jag har inte skrivit om tävlingen men ni kan läsa på Daniels blogg. Och spela banan om ni får möjlighet!

En natt på Högbondens fyr

Till sist ett minne från slutet av augusti. En tur tvärs över landet och ut till havs. Till Högbondens fyr, där vi tog en natt medan vinden och regnet piskade havet utanför. Såå mysigt att sova över där! Läs mera i mitt inlägg.

Högbondens fyr

Livet som 46-åring?

Jag vet inte så mycket om vad som väntar, förutom lägenheten i Funäsdalen, så vi får väl helt enkelt se vad vi hittar på. En sak kan vi alla vara säkra på: Vi kommer inte att sitta stilla det här året heller.

Puss på er och hoppas vi ses här många gånger framöver!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar