Maj 2019

-

Maj 2019 har verkligen swishat iväg. Inte swishat som i att jag skickat en massa pengar utan tiden har swishat. Det var ju nyss april?

Att tiden går fort är väl egentligen ett bevis på att en har haft det bra? ”Tiden går fort när man har roligt”. Jag har haft det roligt under maj månad + att vi har högsäsong på jobbet, så tiden har gått fort.

Det roligaste som hände under maj månad, var resan till Kristianstad. Jag fick ett erbjudande om att komma på en pressträff tillsammans med Tillväxt Kristianstad och en fullspäckad helg. Vi träffades fredag kl 18 och hade ett schema fram till söndag kl 17. Jätte-jätteroligt och lärorikt på många olika sätt.

Månadens förstaplats på bloggen är också från Kristianstadsbesöket. Vi fick gå rundturen Absolut Home Experience på plats i Åhus. 1 1/2h intressant rundvandring kring Absoluts historia, tillverkning och till slut en egen Cosmopolitan. Jag har skrivit mera om det i inlägget Besök på Absolut Home i Åhus med detaljer i världsklass.

Besök på Absolut Home

Maj månads andraplats knep istället mina Rabarbersnittar. En otroligt god kaka som ändå är ganska enkel att baka. Prova nu medans rabarbern är i sin uppstartsperiod.

Andra rätter i maj 2019

Några andra blogginlägg jag vill passa på att lyfta en gång till, är de som kommer här. Jag börjar med en god Jordgubbssallad med kyckling, bacon och ädelost. Verkligen mums att salladssäsongen har börjat igen.

Jordgubbssallad med kyckling

Min Sparrispytt med halloumi och guacamole får också presenteras en gång till. Det är så smidigt att ugnsbaka några rotsaker/grönsaker och sen toppa och pynta med lite annat. Någon god röra på sidan också. Bra också, då det är enkelt att göra av med mat innan den blir gammal.

Sparrispytt med halloumi och guacamole

Nästa återblick och tips är min Club Sandwich med kyckling, bacon och currydressing. Så god, så jag knappt kan bärga mig innan jag får göra den igen. Den enda nackdelen med att blogga, jag måste hela tiden prova nytt för att kunna posta nya inlägg.

Club Sandwich med kyckling

Och när vi ändå är inne på sandwich – har ni sett min Sandwich med päron och ädelost? Också otroligt god, och passar utmärkt som en förrätt/mellanmål.

Sandwich med päron och ädelost

Något sött som avslutning? Jag gör så många goda maträtter varje månad, så jag hinner bli sugen bara jag gör dessa tillbakablickar. Denna Trifle med mascarponekräm och hallon gick inte av för hackor.

Trifle med mascarponekräm och hallon

Inte heller min Hallontiramisu går av för hackor. Så gott att få något litet men naggande gott till efterrätt! Smidigt också då den förbereds och står i princip klar i kylen. Bara det roligaste kvar strax innan servering, och det är själva pyntet.

Hallontiramisu
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Vad är RunStreak egentligen?

Ibiza 43

Lasagne med spenat och chèvre

Att säga ja till en utmaning

RunStreak 300 är genomfört

Populära kategorier

Kommentera