Maria 45 år

-

Ett år har gått och jag fyller 45 år idag. Daniel var så snäll häromdagen då han påpekade att jag numera är närmare 50 än 40… Det var ju uppmuntrande. Not! Jaja, siffran gör mig inte så mycket så länge jag mår bra och jag kan göra de påhitt som jag hittar på.

Slutet av 2020 hände det inte jättemycket. Jag och Alva körde slutklämmen på höstens keramikkurs och fick med oss fina konstverk hem. Men såå roligt att både jobba med keramik och händerna samt att få med mig min dotter.

Höstens keramikkurs

År 2021

År 2021 skulle ju bli året när vaccinet släpptes och vi skulle börja återgå till det lite mera normala igen. Vi gjorde dock lite utflykter under våren, trots Corona och att vi inte fått våra sprutor ännu.

Först ut var helgutflykten norrut den 26:e mars, då jag överraskade Daniel genom att åka till Granö Beckasin och även hem till min bror med familj. Jag har visst glömt att blogga om vårt besök men titta gärna in hos Daniel istället. Bra bilder och bra text! Det går att göra utflykter även under en pandemi. Vi bodde i egna fågelnästen och åt middag i en restaurang där de särat på borden och stängde kl 20 (precis enligt bestämmelserna som var då).

Granö Beckasin

Resandet fortsatte någon månad senare då vi valde att återvända till Björkliden för lite skön vårskidåkning. Även Låktatjåkko fick äntligen ett besök. Daniel fick testa Riksgränsen för första gången och på toppen valde vi också att lite lurigt att åka över gränsen till det då stängda Norge.

Låktatjåkko Fjällstation

Kalmar fick ett helgbesök, men när vi var där så var slottet fortfarande stängt, vilket var lite synd. Häftigt slott som jag gärna sett lite närmare på insidan.

Ytterligare någon månad senare, i slutet på maj, så valde vi att åka (nästan längst) söderut i Sverige och fortsätta vår cykelresa. Denna gång från Ystad till Malmö. Det är väldigt roligt och intressant att cyklades se Sverige. Man får se så mycket mera då det går så långsamt (jmf med bil).

Maria Öresundsbron cykel

Sommar och semester som firades både hemma i Skärgårn och i Göteborgs skärgård. Båda har sin charm! När vi var i Göteborg så hann vi också med en dag på Liseberg. Sagas högsta önskan med Göteborg.

Saga Brännö 2021

När vi var i södra delen av Sverige, så hann vi även med ett besök på übermysiga Upperud 9:9. Dit vill jag åka igen och kanske hyra en kanot?

Hotell Upperud

Den största nyheten

Den största nyheten sparar jag dock till sist. Vi har tecknat oss för en lägenhet i Funäsdalen som ska byggas inom närmaste året! I bostadsområdet Viste som ligger på gångavstånd vid Kåvan Express-liften. Det känns såå roligt och spännande att köpa en helt ny fjällägenhet och det är inte sista gången ni kommer att läsa om Funäsdalen här i bloggen – det kan jag lova er!

Disc-golf i Kåvan, Funäsdalen

På bilden ovan så spelar vi disc-golf i skidbacken ovanför vår kommande lägenhet. I samma område som de grå husen till vänster om disc-korgen. Följ med oss på vår fjällresa. Här i bloggen och även inne hos Daniel.

Just när det här inlägget släpps så befinner jag mig på ett hotell i Stockholm och får frukost på sängen. Det är första gången jag beställer frukost till rummet och på sin födelsedag är väl rätt dag att prova?!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelGreen Harmony som fredagsdrink
Nästa artikel45 och 1 1/2 år

Kommentera