Sommar och semester är ju lika med att äta sallad – håller ni inte med? Det är fräscht, det är kall mat som inte behöver ätas samtidigt som den serveras, det går fort att fixa ihop av det man har hemma osv osv. Här har jag blandat ihop en pastasallad med tonfisk som vi åt till middag ena dagen och sen lunch efter golfrundan nästa dag. Funkade perfekt båda dagarna.
Valfri pasta
Tonfisk i olja
Sallad (själv hade jag romansallad denna gång)
Små vita bönor
Tomater
Broccoli (färsk eller kokt)
Annat ni gillar i en sallad: Gurka, Paprika, Majs, Oliver – just go for it
Ta fram en stor snygg skål (gärna en grund och bred skål, så du ser din sallad bättre) och lägg i de salladsingredienser som du gillar – pasta och tonfisk är grejen med den här salladen, men i övrigt spelar det mindre roll. Det är också ett perfekt tillfälle att rensa lite i skafferi och kylskåp.


Dressingen
2 dl creme fraiche
1,5 dl majonnäs
1 dl sweet chilisås
1 tsk japansk soja
1 krm chilipulver
Blanda dressingen i en skål och smaka av. Häll dressingen över din pastasallad med tonfisk och rör om – det ska bli krämigt och det ska bli väldigt gott!
Ställ din snygga skål mitt på bordet och låt familjen och gästerna ta för sig. Riktigt gott att äta länge (bara för att man kan när det är semester) och prata med varandra under tiden. Ljuvligt!
