Är det fler som har julbordsrester kvar i kylskåpet? Men som är rätt less på julbordssmaken? Här kommer 5 goda tips på andra maträtter där du kan använda upp din julmat. Plånbokssmart och klimatsmart!
- Ceasarsallad är en av mina favoriter året runt och här kommer en väldigt god grönkålsceasar. Jag gjorde min med grillost och granatäpple, men jag är rätt säker på att det funkar även med julskinka. Det viktigaste i en Ceasarsallad är den hemmagjorda dressingen!
- Vi fortsätter med en riktigt god pastamiddag med julskinka i. Delizie alla romagnola är goda pastarullar med bland annat julskinka och zucchini i en god gratängform. Alla som smakat denna jublar och tar genast en portion till, så lova mig att du testar!
- Pasta Carbonara med julskinka är en annan goding att svänga ihop av julskinkan som lätt blir över. Det måste inte vara någon fancy italiensk skinka utan fungerar utmärkt med svensk julskinka också.
- Pizza. Det går att lägga allt möjligt på en pizza, så prova med både julskinka, grönkål och ifall ni har någon god julost att riva över. Här nedan är min julpizza med getost och grönkål.
- Risgrynspudding (eller saffranspannkaka) är två väldigt goda matiga efterrätter där du gör slut på risgrynsgröten som blivit kvar.