April 2022

-

En ny månad har swishat förbi och det är dags för en ny backspegelsbild. Vad hände i april 2022 egentligen? Det var ju påsk, så det klart att mycket mat var påskinspirerad. Men vi åt ju lite annat också!

Förstaplatsen intogs faktiskt av en nyöppnad restaurang här i Östersund. Restaurang Bua hade öppning i slutet av mars, men jag var inte där förrän i början av april. Nya restauranger är alltid kul och även om det här är en utökning av Nästgårds i Lit, så kör Bua sitt eget race. Istället för ett färdigt menypaket på Nästgårds, så kan du här beställa vilka maträtter du vill ha just den kvällen.

Blåmusslor Restaurang Bua
Jag åt bland annat musslor på Restaurang Bua

Andra goda rätter i april 2022? Jag vill såklart promota jämtländska kolbullar som du tillagar över en öppen eld. Jag har funderat på att köpa en stekpanna länge, men inte kommit mig för. Förrän i april. Jag och Daniel tog en lördagsmiddag utomhus och festade loss på både laxrullar med pepparrotsost och kolbullar. Skön lördagskväll utomhus!

Laxrullar med pepparrotsost
Kolbullar i Jämtland

Ett par andra goda rätter i april, som jag gärna pushar en extra gång för, är dels Bang Bang Kyckling. En asiatisk rätt med så mycket chilihetta som du vill ha. Kan kännas omständlig till en start, men chilioljan kan du förbereda veckan innan, den klarar sig länge i kylskåpet.

Bang Bang Kyckling

Även Fläskytterfilé i sambalsås kan få en extra chans. Det är rätt sällan jag äter en köttbit, men det här var en god variant. Enkelt och sköter sig själv i ugnen. Perfekt bjudrätt då du hinner duka medan maten lagar sig själv.

Fläskytterfilé i sambalsås

Två lite enklare rätter vill jag också skriva om igen. Dels ett tilltugg till välkomstdrinken iform av tunnbrödchips med renkött och pepparrotsost. Fräscht med ett par lingon som bryter av också.

Tilltugg med ren och pepparrot

En lite matigare förrättsmacka är istället att servera en Burratamacka (bruschetta hade varit ett finare namn) med inlagd paprika. Att äta med kniv och gaffel vid bordet.

Burratamacka med grillad paprika

Ska du köpa Burrata och surdegsbröd, köp dubbel sats och så gör du en Baba Ganoush nästa kväll. En krämig röra som du skopar upp med brödet och toppar med Burrata. Enkelt och lite kladdigt men väldigt gott!

Baba Ganoush med Burrata

Det var en tillbakablick på april 2022. Nu tittar vi istället framåt och tittar in i maj månad. Vårens månad då alla primörer och späda grönsaker kommer tillbaka. Mums!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar