Maj 2022

-

Ännu en månad har passerat och det är dags för en månadssammanfattning av maj 2022. En månad som började ganska varmt och vi var nog många som packade undan allt vad vinterkläder heter snabbt som ögat. Sen kom det kyliga vädret tillbaka och i slutet av maj så använde jag både vantar och buff när jag cyklade till jobbet på morgonen.

Månadssammanfattning innebär också en tillbakablick i backspegeln för att se vilka inlägg som gått bäst. Men även pusha lite extra för de inlägg som förtjänar fler visningar.

Förstaplatsen i maj 2022 intogs förvånande nog inte av ett matinlägg, utan mitt inlägg om veganskt vin. Vi var många som funderat på hur ett vin kan vara veganskt eller icke-veganskt. Allt vin är väl gjort av veganska druvor? Läs mera och lär dig skillnaden.

Veganskt vin
En bild från vår 2-års dag RunStreak som vi åt på Restaurang Tegelbacken i Stockholm

Vilka mer inlägg är värda att nämna en gång till från maj 2022? Jo dessa vill jag prata lite mera om:

Det var faktiskt ännu ett diskussions och faktainlägg som jag vill omnämna ännu en gång och det är missuppfattningen om att du får B12-brist ifall du blir vegan. Det är en vitamin att hålla koll på men först efter 5-15 år av ditt eventuella veganliv. Läs mera här.

Gnocchi med Le Roulé och brynt smör
En riktigt god vegetarisk måltid från maj månad i form av Gnocchi med Le Roulé-ost och haricot verts

En maträtt som jag vill berätta en gång till om är min Torskrygg med Beurre Blanc och sparris. Så få ingredienser men ändå såå gott!

Torskrygg med beurre blanc och sparris

Såklart har jag också ätit mycket vegetariskt/veganskt under maj månad, och mitt tips är enkla Crispy No Chicken Burger. Riktigt goda veganska burgare som slank ner väldigt enkelt. Du köper dem frysta i din butik, så det är inte ens jobbigt att tillaga.

Crispy No Chicken Burger

I övrigt var det mycket fest och kalas under maj månad. Daniel fyllde 42 år så vi bjöd hem hans släkt på middag och avslutade med en magiskt god Pinnochiotårta. Smaksatt med både Lemon Curd och lakrits så gick den högt upp i favoritlistan. Förutom Pinnochiotårtan så måste jag också få omnämna min Silviakaka med brynt smör samt att jag bakade Påskbakelser i maj. Mums att ha hembakt fika till helgkaffet

Pinnochiotårta med Lemon Curd och lakrits

Som ni förmodligen har koll på så brukar jag också servera en fredagsdrink (nästan) varje vecka. Den som var snyggast och riktigt god under maj 2022 var min Rabarber Aperol Spritz. Den serverad med något tilltugg, det kanske skulle fungera med mina tunnbrödsnittar med kräftost, är toppen!

Rabarber Aperol Spritz

Nu har vi tågat in i första sommarmånaden juni och jag hoppas att värmen ska få komma tillbaka. Jag längtar efter ljumma sommarkvällar och att gå i shorts på dagarna!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Honungskyckling med gochujang

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar