Mars 2021

-

Mars 2021 har passerat för några dagar sedan och dags för en blick i backspegeln. Vad hände under mars egentligen?

Mars månads bästa inlägg gick i miljö och ekonomins tecken, då det var mitt inlägg om att undvika plastpåseskatten. Att använda upp plastpåsar vi redan har och helt enkelt tänka lite nytt. Det var utvecklande för mig att skriva inlägget och jag hoppas att det var utvecklande att läsa det. Jag skrev ett inlägg redan 2017 om att plastbanta – så plast har varit på tapeten väldigt länge.

Undvika plastpåseskatten

Om vi ändå pratar ekonomi så vill jag påminna om mina 10 tips för billigare vardagsmat. Vissa kanske känns självklara, men kanske hittar du ett nytt sätt att spara några 10:or (som du sedan kan investera på börsen)?

Andra inlägg som gick bra under mars månad tyder på att vi tillbringar mera tid hemma. Jag tänker att tack vare mera tid så är det helt ok att maten får ta längre tid och vi kan laga mer mat från grunden. Gyroskrydda var andra inlägget under mars 2021 och gyroskött är ju såå gott! Som ett alternativ till tacos eller blandat i en pasta. Och att blanda sin egen krydda är ju smidigt! Gör en lite större laddning, så har du till flera tillfällen och du vet exakt vad som finns i din burk. Inga tillsatser utan bara rena kryddor.

Andra inlägg är olika recept på pulled pork, som tar en stund i ugnen, men det kan tuffa på medan vi står i ett annat rum och jobbar hemifrån.

Gyroskrydda
Kycklinggyros
Här steks kycklinggyros till den veckans tacomiddag – riktigt gott!

Några andra inlägg om jag ändå vill pusha lite för kommer också. Jag har skrivit alla i mars, men tycker inte att de fått så många visningar som de förtjänar:

Falafel Malmö-style var riktigt goda falaflar och något jag snart kommer att göra igen. Jag lagar mer och mer vegetariskt men även veganskt. Det känns rätt både för mig och min mage samt för vårt klimat.

Falafel Malmö-style
Såå gott och gärna med en vegansk aioli som sås. Mums!

Ceasar Club Sandwich är en Club Sandwich fast med Ceasarsalladsmak. Två riktigt goda rätter var och en och också riktigt goda som kombination. Club Sandwich känns som en vår-sommarrätt, gärna tillsammans med en läskande dryck på sidan.

Jag valde att göra denna Ceasar Club Sandwich vegetarisk med svensk grillost (istället för antibiotika-stinn Halloumi från Cypern) och utan bacon, men det är valfritt. Går utmärkt att göra samma sandwich med grillad kyckling och bacon.

Ceasar Club Sandwich med grillost

Cannelloni med ricotta och färsk spenat är också en riktigt god rätt. Lite meck att få in fyllningen i pastarören, men väl värt det då det var väldigt gott!

Cannelloni med ricotta och färsk spenat

Chokladrulltårta med kola och banan gick åt som smör i solsken här hemma, så jag hann inte ens ta någon serveringsbild. Det känns verkligen som en tårta fastän det bara är en rulltårta. Jättegott vilken helg som helst!

Chokladrulltårta med kola och banan

Äppelpaj med cheesecake, serverad i portionsglas. Jag tror inte att jag behöver berätta att det var gott? Slurp bara!

Äppelpaj med cheesecake

Något annat ni gillar är mina drinktips. Jag försöker tipsa om något inför varje fredag (lyckas långt ifrån alltid, men det är min tanke iaf). Sök gärna på min tagg Drinkar, så hittar ni alla drinkar som jag provat.

Sweet Bite som fredagsdrink
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelKlassisk ärtsoppa
Nästa artikelCarnitas – tacos från Mexico

Kommentera